09

Interviu cu Cristina Bugnar, antrenor Limitless in Alba Iulia

Cristina este unul dintre cei mai tineri ambasadori Limitless. A facut sport dintotdeauna, spune ca ii transmite multa energie pozitiva si nu ar putea sta o zi fara sa faca sport. Pentru moment imbina carierea de antrenor de fitness cu un alt job, dar cu multa pasiune si perseverenta, stie ca va ajunge unul dintre cei mai buni antrenori Limitless.

Cum ai ajuns sa practici sport si ce te-a motivat sa continui?

Am facut sport din placere, dintotdeauna, dar niciodata la nivel de performanta. La inceput a fost un hobby, apoi mi-am spus ”de ce sa nu fac o meserie din ceea ce imi place?”. Conteaza foarte mult sa pui pasiune in ceea ce faci, sa iti placa, indiferent de partea materiala. Sportul imi aduce multa satisfactie si imi transmite multa energie pozitiva din partea clientilor mei.

Cat este motivatie si cat este ambitie in practicarea unui sport? Care din cele doua este mai importanta dupa parerea ta?

Prima data trebuie sa avem ambitie, sa ne dorim noi sa facem sau sa obtinem ceea ce ne-am propus. Motivatia o dobandesti de la ceilalti, de la instructorul tau, din punctul meu de vedere. Degeaba esti motivat, dar iti lipseste ambitia, nu vei reusi sa duci la final ceea ce ti-ai propus.

In cariera ta de antrenor, care este momentul pe care il consideri un succes, un exemplu pe care il dai celor cu care lucrezi?

La antrenamente, am clienti care nu pot executa un exercitiu de baza, insa, in timp, evolutia lor ajunge sa ne uimeasca, atat pe mine, cat si pe ei. Imi spun ca sunt foarte multumiti, ca au alta energie si ca, bineinteles, aspectul fizic este schimbat in mod vizibil. Asta imi produce o foarte mare satisfactie.

De ce ar trebui sa ne apucam sa facem sport?

Sportul inseamna sanatate, lasand la o parte aspectul fizic care in mod clar este imbunatatit. Facand sport, te simti bine in pielea ta, emani o alta energie, esti un om mai frumos, din punctul meu de vedere, si asta e cel mai important pentru oricine.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

  • sa fie ambitiosi
  • sa se alimenteze corect
  • sa fie constanti pentru ca altfel rezultatele vor disparea
  • sa aiba incredere in mine
  • sa se odihneasca pentru a face fata antrenamentelor solicitante.

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urat? Cum ai reactionat la acesta din urma?

La clasele mele de cardio, antrenamentele sunt putin mai dure, iar fiecare client nou pe care il am imi da emotii din cauza intensitatii exercitiilor. La final de antrenament, fetele imi spun cat de greu este si ca nu stiu daca mai revin, dar in ziua urmatoare sunt toate prezente la antrenament. :-) Asta ma face sa ma simt bine, chiar daca ma consider dura, sunt si apreciata ina celasi timp.

Pe repede-nainte, cum arata o zi din viata ta? Dar planul alimentar?

Ma trezesc la ora 7 si iau micul dejun. Prefer cerealele integrale cu lapte pentru a avea suficienta energie pana la prima gustare. Apoi merg la primul meu job pana la ora 17 si dupa, la sala de fitness pana la 21.00 unde tin clasele de aerobic. In acest timp, iau orima gustare care consta intr-un fruct, apoi pranzul (o salata imensa cu de toate sau o ciorba sau orez cu legume si piept de pui). Inainte de a incepe antrenamentele la sala mai mananc un frcut si pe la ora 19 un baton proteic sau un shake. Dupa ce termin antrenamentele, ajung si eu acasa, pregatesc cina, peste cu legume sau piept de pui cu legume sau un iaurt mare cu fructe proaspete si 2 biscuiti integrali. Apoi ma relaxez putin inainte de culcare.

Cu ce iti umpli timpul liber?

Timpul meu liber este foarte limitat. Sunt si instructor de X-Body in timpul meu liber, asa ca am  destul de putin timp liber la indemana, iar uneori chiar si sfarsitul saptamanii imi este ocupat. Sambata, de obicei, ma antrenez, ma ocup putin de mine (cosmetica, coafor, manichiura etc.), fac lucruri normale pe care nu reusesc sa le fac in timpul saptamanii. Iar duminica ma relaxez, ies cu prietenele, merg la un film sau la mall la cumparaturi, locul unde ma relaxez cel mai mult.

Daca ar fi sa schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ti-ai recomanda?

Sunt perfectionista si tot timpul imi doresc mai mult de la mine, asa ca sunt cel mai mare critic al meu. Ar mai fi de lucru la mine, ca sa spun asa, si as putea incepe cu fesierii.

Spune-ne care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din geanta noastra de sport.

  • echipament de sport
  • produse de igiena personala
  • apa
  • baton proteic
  • caietul cu antrenamentele pregatite pentru ziua respectiva.

Care sunt sunt sursele tale de informatie si inspiratie atunci cand e vorba de pregatirea fizica?

Particip la cat mai multe cursuri de instruire, workshop-uri, conventii de fitness etc. In plus, ma informez foarte mult si de pe internet, de pe site-uri de specialitate si de la cei mai buni antrenori.

Care este urmatorul tau pas in cariera de antrenor?

Pana in momentul de fata am evoluat destul de mult in acest domeniu. In continuare, imi imi doresc sa invat cat mai mult pentru a deveni un exemplu pentru cei din jurul meu si sa devin antrenor Limitless foarte bun.

Credit foto: Fitness Scandinavia

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.