Interviu cu Iulian Macarii, antrenor Limitless in Bacau

Iulian are 28 de ani si a intrat intr-o sala de forta la 15 ani. A fost suficient pentru a-si descoperi marea pasiune: fitness-ul si body building-ul. A absolvit cursurile de instructor fitness in cadrul Federatiei Romane de Culturism si Fitness, iar in 2009 a fost campion national la body building.

Este instructor Limitless din 2014 si isi sfatuieste clientii sa fie cat mai sinceri, cu ei si cu antrenorul, si sa aiba incredere in program si in antrenor, dar si in ei.

iulian-procesata-1

Cum ai ajuns sa practici sport si ce te-a motivat sa continui?

Am intrat pentru prima data intr-o sala de forta la 15 ani. Un singur antrenament mi-a fost destul sa imi dau seama ca fitness-ul va face parte din viata mea pe viitorul.

Cat este motivatie si cat este ambitie in practicarea unui sport? Care din cele doua este mai importanta dupa parerea ta?

Depinde de nivelul la care il practici. Un atlet desavarsit va face orice sacrificiu pentru a-si mari performantele. Nu are nevoie de foarte multa motivatie din exterior. Cu omul de rand e invers: pe zi ce trece, oamenii devin din ce in ce mai confortabili si au nevoie de motivatie pentru a incepe sau pentru a mentine un stil de viata sanatos.

In cariera ta de antrenor, care este momentul pe care il consideri un succes, un exemplu pe care il dai celor cu care lucrezi?

Cateva momente de succes din cariera mea: obtinerea unor medalii la competitii nationale de catre sportivii antrenati de mine si initierea si indrumarea unor oameni foarte talentati spre o cariera de succes in domeniul fitness-ului. Aici ma refer la colegul meu Daniel Dinu si la sotia mea, Lori.

De ce ar trebui sa ne apucam sa facem sport?

Pnetru ca omul nu este conceput genetic sa fie o masinarie de stat pe scaun in fata calculatorului. Suntem vanatori si culegatori. Trebuie sa alergam, sa inotam, sa caram greutati, sa ne cataram etc.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

  1. Ai incredere in tine!
  2. Ai incredere in mine!
  3. Fii disciplinat!
  4. Fii sincer!
  5. Da tot ce poti!

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urat? Cum ai reactionat la acesta din urma?

Cel mai bun feedback sunt lacrimile de bucurie la reusirea unui execitiu sau la atingerea rezultatelor propuse.

Cel mai neplacut a fost intreruperea orelor de Personal Training (PT) inainte de termen din cauza incompatibilitatii. Ca urmare, mi-am propus sa le prezint mereu clientilor asteptarile mele de la ei pe parcursul colaborarii.

Pe repede-nainte, cum arata o zi din viata ta?

Trezirea la 7:30, iau micul dejun. Urmeaza 1-2 ore de PT, antrenamentul propriu, activitati administrative pentru sala de forta Ambition Gym. La pranz, lectura si timp petrecut in familie. Seara, inca 1-2 ore de PT, antrenamentele Limitless si din nou timp in familie sau cu prietenii. Ora de culcare – 11:30 -12:00.

Dar planul alimentar pentru o zi activa?

Legume, leguminoase, fructe, pseudocereale, oua, peste si fructe de mare impartite in 5 mese si 2 gustari.

Cu ce iti umpli timpul liber?

Calatorii in tara si in afara tarii, drumetii pe munte, lectura, biliard si vizionarea unor competitii sportive (ciclism, crossfit, handbal, snooker etc.).

Daca ar fi sa schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ti-ai recomanda?

Imbunatatirea conditiei fizice in sporturile de anduranta (alergari, inot etc.).

Care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din geanta noastra de sport?

  • incaltaminte si echipament de calitate
  • apa
  • prosop
  • haine de schimb confortabile
  • gustare.

Care sunt sunt sursele tale de informatie si inspiratie atunci cand e vorba de pregatirea fizica?

Ii urmaresc pe unii din cei mai buni antrenori de fitness (BJ Gaddour, Gideon Akande), dar si pe cei mai fit oameni din lume (practicantii de Crossfit: Rich Fronning si Mat Fraser.)

Care este urmatorul tau pas in cariera de antrenor?

Certificarea in Weight Management si Personal Trainer in SUA, la cea mai mare scoala de profil: American Council on Exercise.

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.