50

Interviu cu Olivian Guga, antrenor Limitless in Timisoara

Olivian a ales sportul si un stil de viata sanatos dupa ce a lucrat mai multi ani intr-o companie mare din Timisoara. Motivul era foarte simplu: odata ce ajungi sa practici sport si sa vezi beneficiile pe care le ai la nivel fizic si mental, vrei sa continui pe aceasta cale si sa ii ajuti si pe altii sa o urmeze. Lucreaza cu sportivi de performata pe care ii ajuta sa se pregateasca pentru competitii nationale, dar si cu cei care sunt la inceputul pregatirii sportive.

Cum ai ajuns sa practici sport si ce te-a motivat sa continui?

Am inceput sa joc fotbal inca din copilarie, intai in curtea scolii si apoi in cadrul unui club din orasul in care locuiam. Motivatia a venit odata cu participarea la primele competitii si dezvoltarea dorintei de a castiga, dar si datorita faptului ca mi se largea orizontul prin vizitarea unor locuri si cunoastrerea unor oameni. Mai tarziu, motivatia s-a accentuat cand am descoperit ca prin practicarea sportului dobandesti o conditie fizica care iti permite sa desfasori activitati cu o mai mare usurinta, comparativ cu oamenii care nu au acest obicei sau stil de viata.

Cat este motivatie si cat este ambitie in practicarea unui sport? Care din cele doua este mai importanta dupa parerea ta?

Hmm… Desi motivatia cu ambitia merg cam mana in mana, adica motivatia da nastere ambitiei, din punctul meu de vedere as acorda un procent mai mare ambitiei, cam 65% ambitie si 35% motivatie. Consider ca motivatia se obtine relativ mai usor prin intermediul exemplelor din jurul nostru, puterea exemplului, dar este foarte important sa-ti pastrezi ambitia pentru indeplinirea obiectivului si sa nu cedezi la primul impas, sa ai ambitia de a-ti gasi o noua motivatie… Asta daca nimeni nu te ajuta sa o faci. :-)

In cariera ta de antrenor, care este momentul pe care il consideri un succes, un exemplu pe care il dai celor cu care lucrezi?

Atunci cand clientul sau sportivul evolueaza de la un antrenament la altul si, in final, isi atinge obiectivul. Ca exemplu pentru cei cu care lucrez, folosesc cel mai des rezultatele clientilor cu care am lucrat in trecut.

De ce ar trebui sa ne apucam sa facem sport?

Pe langa faptul ca este dovedit stiintific, ca practicarea sportului in mod regulat si adoptarea unui stil de viata echilibrat prelungesc sansa la viata cu 5-6 ani, ajuta si la dezvoltarea unor calitati pe plan intelectual, cum ar fi: viteza de gandire, capacitatea de concentrare, creativitatea etc., dar si la obtinerea unei pozitii si compozitii corporale corecte, deci este vorba si de estetica. :-)

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

 • Sa faca totul cu ambitie si intensitate
 • Sa isi gaseasca mereu o motivatie
 • Sa perceapa timpul petrecut in sala ca pe un timp al sau in care se relaxeaza si se „rupe” de toate problemele personale sau cotidiene
 • Sa incerce sa se autodepaseasca la fiecare antrenament
 • Sa isi creeze un stil de viata ordonat si chiar un program scris.

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urat? Cum ai reactionat la acesta din urma?

Cel mai bun feedback a fost cand m-am intalnit pe strada cu o fosta clienta si sotul acesteia, iar aceasta m-am prezentat sotului ca persoana care i-a aratat drumul spre nutritie si antrenamente corecte. Feedback negativ: o persoana mi-a spus ca uneori sunt prea exigent in timpul antrenamentelor, dar eu l-am luat ca un compliment. :-)

Pe repede-nainte, cum arata o zi din viata ta?

La ora 8:00 ma trezesc, dupa care iau micul dejun. In functie de zi de la 9:30 am antrenamente cu clientii, tot in prima parte a zilei incerc sa imi fac si eu antrenamentul. La 12:30 iau pranzul, dupa care de la ora 14:00 pana la 18:00 am antrenament la clubul sportiv in cadrul caruia sunt profesor. La ora 19:00 iau cina si tot in functie de zi am unul sau doua antrenamente cu clientii, incepand de la ora 20:00.

Dar planul alimentar pentru o zi activa?

 • Mic dejun: un iaurt cu fructe de padure proaspete de sezon sau cu o lingura de seminte de chia
 • Gustare: un shake
 • Pranz: In functie de zi si dorintele culinare, de cele mai multe ori aleg carnea de pui gatita sub diferite forme
 • Gustare: aproape de fiecara data aleg un fruct
 • Cina: O supa crema de legume sau o salata care sa contina carne slaba.

Cu ce iti umpli timpul liber?

Desi nu prea pot spune ca mai am timp liber, incerc sa ma bucur de cateva clipe de liniste din cand in cand. Atunci cand am timp liber, vara, ma relaxez pescuind, iar in sezonul rece imi place sa beau o cana de ceai intr-un loc calduros impreuna cu prietenii sau familia.

Daca ar fi sa schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ti-ai recomanda?

In momentul de fata sunt multumit de forma fizica, dar tot timpul este bine sa vizezi o „varianta” mai buna, deci as mai putea aduga cate ceva la toate capitolele. Mi-as recomanda, insa, mai multa odihna.

Spune-ne care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din geanta noastra de sport.

 1. Adidasii
 2. Pantaloni si tricou pentru sport
 3. O gustare proteica
 4. Produse de igiena
 5. Apa.

Care sunt sunt sursele tale de informatie si inspiratie atunci cand e vorba de pregatirea fizica?

Site-urile, revistele, cartile de specialitate, dar si blogurile antrenorilor sau ale unor master traineri de renume. Este necesar sa fiu la curent cu ultimele descoperiri si tendinte din domeniu pentru a-i putea ajuta cat mai bine pe cei cu care lucrez.

Care este urmatorul tau pas in cariera de antrenor?

Vreau sa aprofundez mai mult domeniul nutritiei sportive, dar si pregatirea psihica a sportivilor sau a clientilor in perioadele precompetitionale sau competitionale pentru a-i ajuta in procesul de pregatire, respectiv adoptare a unui stil de viata sanatos, croit pe nevoile lor.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.