Jurnalul lui Iby – Călătoria mea și a corpului meu în timp, Episodul 10

Postările din ‘Jurnalul lui Iby – Călătoria mea și a corpului meu în timp’ fac parte dintr-o serie de articole care documentează pas cu pas călătoriei Ibolyei în remodelarea corpului său după nașterea celor două fiice gemene ale sale. Iby este membră a comunității de membri Limitless Bacău, iar procesul de 3 luni este susținut într-un membership activ în programul online de slăbire Reset by Limitless dar și de o serie de conversații pe care Iby le are săptămânal cu Andra, fondatoarea programului și din care își extrage parte din motivația și curajul de a face pașii necesari către corpul suplu, sănătos și puternic pe care și-a propus să îl aibă din nou. Episodul 1 poate fi citit dând click aici,episodul 2 aici,episodul 3 aici, episodul 4 aiciepisodul 5 aiciepisodul 6 aici, episodul 7 aiciepisodul 8 aici iar episodul 9 aici.

Săptămâna 9

Iby: Sunt pe drumul cel bun către scopul meu, dar parcă acum am obosit și vreau să mă odihnesc. Asta am simțit și mă durea acest gând. Știam că am câștigat câteva bătălii dar mai am din această luptă, știam că încă nu s-a terminat. După câteva minute bune mi-am revenit. Îmi tot spuneam ”Spune pot și vei putea!”, ”Spune pot și vei putea!” și când am ajuns acasă parcă eram alt om. Eram bine, eram ușurată. Cu ochii plânși și zâmbet pe față am intrat în casă și am continuat viața așa cum am lăsat-o. 

Ibolya Oprea

Andra – Vorba cea bună

Într-una din zilele trecute, când am postat pe Facebook ultima filă de jurnal, am scris și faptul că Iby îmi spusese că aceea e săptămâna când a început să se placă din nou. Când a văzut postarea, Iby m-a sunat și mi-a spus că de fapt aceea a fost mai degrabă săptămâna când a început să se iubească din nou. Dar care o fi diferența între a te plăcea și a te iubi? Chiar mi-a dat de gândit cu asta. Între timp la ședința noastră de zilele trecute, Iby mi-a povestit ceva care a făcut un clic instant în mintea mea și cred că am dibuit-o.

Obișnuim să ne placem pentru toate lucrurile frumoase pe care le avem sau pe care le trăim. Ne placem pe noi pentru trăsăturile frumoase pe care le vedem în oglindă, pentru momentul când ne-a ieșit ceva ce nu credeam că o să ne iasă vreodată, pentru te iubesc-ul pe care îl primim de la un copil drag sau de la bărbatul iubit, pentru rochia aceea care vara asta parcă ne prinde iarăși bine.

Și totuși unele persoane (Iby, și cu siguranță și eu, suntem două dintre ele) nu reușesc să se reașeze în corpul lor, inclusiv în centrimetri topiți și kilograme slăbite, decât după ce mai întâi se iubesc. Exact, ați înțeles bine. Noi suntem persoane care întâi se iubesc pe sine și apoi slăbesc, nu invers. Cum se face asta?

Dacă atunci când te placi o faci tocmai pentru lucrurile bune pe care le ai, pe care le experimentezi sau felurile frumoase în care ești, să te iubești presupune să o faci tocmai în ciuda lucrurilor pe care nu le ai, nu le poți face și pentru feluri în care nu poți fi. Fie că vorbim de un număr de kilograme, o măsură la haine, putința de a face un sport sau altul pe care ceilalți îl bifează șuierând și orice altceva. Să te iubești oricum tihnit, așezat, liniștit, orice ar fi. Să votezi mereu cu tine și nu împotriva ta, în ciuda oricărui lips.

Săptămâna asta Iby mi-a făcut cadoul de a descoperi alături de ea, că doar acest fel de iubire de sine te readuce în propriile simțuri atunci când deraiezi, te reîncarcă cu energie și te reconectează la tine atunci când ai obosit. Doar genul ăsta de sentiment pentru propria persoană te face să te bucuri cu totul de tine și apoi de toți ceilalți. Oricât de obosită ai fi, e vocea care îți șoptește mereu ‘Mai poți puțin, sunt lângă tine și promit să fii bine. Bucură-te de drum!’

Intră ultra-rapid în formă pentru vară, cu RESET - programul urmat și de Iby, acum cu 50% DISCOUNT.

Intră ultra-rapid în formă pentru vară, cu RESET – programul urmat și de Iby, acum cu 50% DISCOUNT.

Iby – Călătoria mea

Știți ce este catharsis-ul? Când furia, oboseala și toate sentimentele negative reprimate se adună în capul nostru și crește presiunea ca într-o oală de gătit, iar când deja este prea mult răbufnește și provoacă tot feluri de probleme. Da…asta s-a întâmplat și cu mine. A trecut o săptămână grea și nesomnul și-a pus amprenta în zilele mele.

Chiar dacă am continuat planul așa cum știam eu cel mai bine, oboseala cronică a cauzat multe probleme. Au fost dimineți când am mâncat la două ore după ce mă trezisem. Apa? Mereu uitam să beau apă. Gustările erau cu o oră înainte de masă, un mic haos. Eram recalcitrantă cu alții, îmi pierdeam răbdarea cu familia mea, nu ascultam, nu vorbeam și ca un robot mic îmi făceam treaba cu sentimentele reprimate.

Dacă ar fi să numesc o singură trăsătură principală de care emană Iby, aceea ar fi bucuria, pofta de viață.

Dacă ar fi să numesc o singură trăsătură principală de care emană Iby, aceea ar fi bucuria, pofta de viață.

Însă, într-o zi după sală m-am așezat în mașină și am plâns ca un copil mic. Da, am plâns și a fost purificator. Am simțit că este prea mult, că vreau altceva, că nu mai am răbdare și ar trebui să schimb ceva. Am fost supărată și tristă, parcă se făcea întuneric în jurul meu și eu plângeam și plângeam. Am pornit radioul cu speranța că îmi atrage atenția de la stările mele, dar nu a fost de mare folos. Aveam un nod mare în gât și simțeam că mă sufoc.

În seara care a urmat am fost brusc iar optimistă și chiar dacă abia stăteam pe picioare mi-am zis că va fi bine. Și că chiar dacă este o perioadă grea, după ploaie va veni și curcubeul. Fix așa s-a și întâmplat. A fost prima noapte când am dormit mai bine, când fetele m-au lăsat să mă odihnesc. Dimineața nu îmi venea să cred ce mi se întâmplă, am fost uimtă. Nu cred în atracția universului, dar acum s-a întâmplat ceva ce m-a marcat tare. M-a ajutat puterea minții?

Toate sentimentele negative adunate într-o săptămână au ieșit din mine într-un sfert de oră. Mi-am dat seama că fiecare dintre noi trebuie să se descarce din când în când, că sentimentele negative trebuie eliberate treptat ca să nu ajungem la haos, iar mamele obosite trebuie să se folosească de orice moment și să își facă somnul când puiuții le lasă. Odihna este esențială pentru orice domeniu al vieții.

Nu poți munci, crește copii, citi, iubi, mânca, sau slăbi dacă corpul și mintea ta sunt obosite. Am mai zis că puterea minții este cea mai mare putere din noi, dar dacă mintea este obosită, ce putem face cu ea? Cam nimic bun…

Andra mi-a recomandat ca pe lângă odihnă să găsesc măcar de trei ori pe săptămână câte jumătate de oră numai pentru mine. Să fiu doar eu cu mine și nimic altceva sau altcineva. Deocamdată nu am reușit să fac acest lucru, dar este provocarea pentru săptămâna următoare. Ceea ce este important, e că între timp m-am mai odihnit și lucrurile s-au întors în urmele normale a roatei, iar roata nu se mai oprește, nu mai are piedici acum.

Voi continua. Rămâneți cu mine!

***

Alimentația urmată de Iby în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în programul online All-inclusive RESET.

Cumpără acum pachetul RESET cu 50% DISCOUNT și creează-ți corpul de vară pe care ți-l dorești.Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă în această vară. Număr limitat de pachete!

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.