Jurnalul lui Iby – Călătoria mea și a corpului meu în timp, Episodul 3

Postările din ‘Jurnalul lui Iby – Călătoria mea și a corpului meu în timp’ fac parte dintr-o serie de articole care documentează pas cu pas călătoriei Ibolyei în remodelarea corpului său după nașterea celor două fiice gemene ale sale. Iby este membră a comunității de membri Limitless Bacău, iar procesul de 3 luni este susținut într-un membership activ în programul online de slăbire Reset by Limitless dar și de o serie de conversații pe care Iby le are săptămânal cu Andra, fondatoarea programului și din care își extrage parte din motivația și curajul de a face pașii necesari către corpul suplu, sănătos și puternic pe care și-a propus să îl aibă din nou. Episodul 1 poate fi citit dând click aici iar episodul 2 aici.

Săptămâna 2

Iby: finalul celei de-a doua săptămâni a venit cu o recompensă. Anul trecut de Paște am primit cadou o bluză, care îmi era cam mică…un sentiment foarte neplăcut. Azi trebuia să merg undeva și am găsit această bluză în dulap. Am luat pe mine și surpriză! Îmi venea perfect. 🙂 Atât de fericită m-a făcut acest lucru, încât am zâmbit la tuturor oamenilor pe stradă. Abia aștept recompensa de săptămâna viitoare.

Iby, după nașterea fiicelor sale, practicând cea mai mare pasiunea a sa - muzica.

Iby, după nașterea fiicelor sale, practicând cea mai mare pasiunea a sa – muzica.

Andra – vorba cea bună

LAGOM. În conversațiile noastre, eu și Iby, învățăm una de la alta, deși în teorie ați spus că numai una din noi învață și cealaltă dintre noi ascultă. Ultima dată când ne-am auzit Iby m-a învățat acest cuvânt suedez ‘lagom’. Înseamnă ‘nici prea mult, nici prea puțin. atât cât trebuie’ și este conceptul – secret al vieții bune pe care o trăiesc suedezii.

Iby îmi povestea că deși auzise de ceva vreme de conceptul ăsta, în săptămânile de când a început să își curețe și să își rearmonizeze alimentația și relația cu propriul corp, a înțeles cu adevărat ce înseamnă să celebrezi moderația, simplitatea, sănătatea și armonia și mai ales să le faci parte cu adevărat din stilul tău de viață.

M-a bucurat mult să aud asta, mai ales că Iby cea de la kilometrul zero al călătoriei noastre Reset împreună obișnuia să spună că trăiește într-un șir de regrete, lucru pe care l-ați citit și în prima ei filă de jurnal de aici, de pe blog.

Nici prea mult, nici prea puțin. Atât cât trebuie.

Nici prea mult, nici prea puțin. Atât cât trebuie.

Până am lucrat cu integrarea primelor două obiceiuri de stil de viață sănătoasă: o masă o dată la trei ore și suficientă hidratare, peste care s-au adăugat exercițiile de conștientizare a relației cu propriul corp. Hai să vedem cum s-a descurcat Iby de data asta 🙂

La ora asta nu știu cum sunt conversațiile noastre pentru Iby (până la urmă ea e cea muncită, forjată să se transforme), dar pentru mine sunt o plăcere. Chiar unul din momentele preferate ale săptămânilor mele.

Iby – Călătoria mea

A trecut o săptămână și mi-am dat seama cu ce am greșit în prima: nu am băut apă cât trebuie. Pur și simplu trec zile și eu nu beau apă, nu simt sete și nici nu îmi aduc aminte de ea. Așa că am găsit următorul challenge: să beau apă, chiar dacă nu îmi este sete.

Din păcate nu mereu am reușit să mă țin de acest lucru, dar lucrez la problemă. Am pus în fiecare cameră câte o sticlă de apă, însă de multe ori am trecut lângă fără să observ că este acolo. Într-o zi am observat că soțul meu (fără să știe de intențiile mele) a golit toate sticlele și numai sticle goale au rămas prin casă. Va trebui să găsesc o altă modalitate de a îmi aduce aminte de apă. Am decis să caut o aplicație pentru telefon, care mă atenționează legat de consum fluide. Am și găsit una, așa că încep de la 0.

Iby și fiicele sale.

Iby și fiicele sale.

Reușita săptămânilor ăstora e faptul că mănânc din 3 în 3 ore, lucru care mă salvează de multe abateri. Nu mă mai duce mintea la ronțăit, nu mai poftesc dulciuri. Nu poftesc nici măcar dacă îl surprind pe George, soțul meu, mâncând jeleuri sau ciocolată. La fiecare refuz de dulciuri mă simt mai puternică și mândră de mine.

Într-o zi am cedat în fața înghețatei, dar nu regret decizia. Nu am exagerat cu porția, am mâncat numai cât să mă facă să zâmbesc și a fost o plăcere, care nu este la ordinea zilei. Plăcerile nu pot lipsi din această lume, însă tot ceea ce trebuie să faci este să nu exagerezi niciodată. Surprinde-te o dată pe săptămână cu ceva ce îți place mult  și nu exagera cu ea ci stai și savureaz-o fără să faci și altceva lângă.

Problema cu mâncatul ‘plăcerilor’ este că o facem în fața televizorului și am ajuns să asociem vizionarea unui film cu ronțăitul. Fiind atenți la film nu ne dăm seama că am mâncat mult peste măsură și ce e mai rău este că nici nu am simțit nimic din gustul plăcerii, deoarece nu am fost atenți.

Concluzia săptămânii – am ajuns din nou la ideea de a deține controlul asupra zborului nostru. Ăsta e cel mai important lucru, să fii conștient de ce faci, ce mănânci, cât îți miști corpul. Să o faci cu tot sufletul.

Încă nu m-am cântărit, poate săptămâna viitoare. Mai aștept puțin rezultatele în cifre, deocamdată îmi sunt suficiente ‘recompensele’ săptămânale cum a fost cel cu bluza de săptămâna aceasta.

***

Alimentația urmată de Iby în cele 3 luni ale călătoriei sale dar și know-how-ul nutrițional pot fi accesate în programul online All-inclusive RESET

banner Reset

Cumpără acum pachetul RESET  și creează-ți corpul de vară pe care ți-l dorești.Click AICI și fii unul dintre cei care se vor bucura de o transformare corporală rapidă în această vară. Număr limitat de pachete!

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.