Interviu cu Tiberiu Vintiloiu, creatorul coregrafiilor de antrenament Limitless

Tiberiu Vintiloiu este antrenor de fitness cu o vasta experienta si coregraful principal al programului Limitless. Asta inseamna ca oricand vi se va vor parea dificile exercitiile din cadrul antrenamentelor, pe el puteti da vina, Dar in acelasi timp, ii veti si multumi pentru rezultate si pentru atentia pe care o acorda corectitudinii executiei exercitiilor si a posturii celui care le executa, specificitatii antrenamentelor, preventiei posibilelor accidentari, dar si motivarii psihologice.

Tiberiu are 34 de ani si a inceput sa faca handbal de performanta la 10 ani. Dupa ce si-a incheiat cariera de handbalist din cauza unei accidentari, si-a dorit sa devina antrenor de fitness, in primul rand, pentru a oferi sprijin si indrumare celor care doresc sa faca sport pentru a-si atinge obiectivele de remodelare corporala.

 Cine este Tiberiu Vintiloiu privit prin ochii unei persoane care isi doreste sa transforme felul in care arata si se simte in propriul corp?

Recunosc ca ma gandesc de multe ori la asta atunci cand incep sa lucrez cu cineva sau cand deja am inceput antrenamentele. Omul respectiv si-a pus sperantele in mine, are asteptari, prin urmare si eu ma intreb asta. Simt emotii de fiecare data cand ma gandesc cum ma privesc cei cu care lucrez, dar pentru mine sunt emotii constructive. Sunt exact acele sentimente ce motiveaza un profesionist sa fie de fiecare data si mai bun, cel mai bun. Din cand in cand imi transmit gandurile sau imi raspund prin motivatia cu care ii vad ca se antreneaza in fiecare zi. Dintre aceste ganduri pot mentiona: ”Un profesionist cu un caracter puternic si o personalitate bine conturata. Sensibil si onest, glumet si zambitor si o constanta putere de a crede in reusita celuilalt. Totul pleaca de la dorinta, iar daca ea exista, el te poate ajuta sa ti-o indeplinesti’’.

Care sunt cele mai importante valori ale tale in meseria pe care o practici?

Valorile le-am castigat muncind, traind, experimentand. Le-am invatatat de acasa, pe terenul de handbal, in vestiar, din infrangeri, din dezamagiri, de la fiecare om cu care am lucrat.

Comunicarea si altruismul, experienta profesionala in domeniul sportiv, respectarea biomecanicii corporale, viziunea asupra miscarii si actiunii musculare – toate acestea definesc meseria pe care o practic.

De ce caracteristici si/sau principii e reprezentata ”metoda Tiberiu Vintiloiu” si de ce n-ai renunta la acele valori?

”Metoda Tiberiu Vintiloiu”, imi place cum suna. Pentru mine metoda inseamna: nevoia de miscare a corpului, absolut necesara pentru o viata sanatoasa, implica o actiune musculara corecta si o mobilitate buna. Castigarea ambelor intr-un antrenament ofera beneficii multiple: consum caloric constant, datorita celui mai important consumator, muschiul, si libertate in miscare.

Ce te-a motivat sa alegi fitnessul ca a doua cariera a ta? 

In urma cu multi ani, atunci cand am ales sa fiu jucator in liga profesionista de handbal, am simtit o senzatie de fericire in a oferi sprijin celorlalti. Nu eu am ales fitness-ul, ci fitness-ul m-a ales pe mine! Acum 5 ani eram in cautarea unui spatiu pentru deschiderea unui restaurant si am ajuns sa lucrez ca manager si antrenor la o sala din orasul natal. Desi pana la momentul ala ma antrenam si mergeam frecvent la sala, pot spune ca nu imi doream in mod deosebit sa fac asta, dar s-a intamplat si sunt foarte multumit ca s-a intamplat asa

Exista ceva intr-o cariera in fitness care e pretios pentru tine, un beneficiu pe care nu il aveai ca sportiv de performanta? Care?

Imi aduc aminte de zilele de training in fitness de la fostul loc de munca si de intrebarea ce ma tot urmareste: ce iti doresti sa obtii in cariera asta? Imi doresc sa fiu recunoscut pentru ceea ce fac, iar totul sa fie obtinut prin a oferi sprijin celuilalt. Multumirea celor cu care lucrez, imi hraneste constant dorinta de a-mi implini visul!

Cu ce anume din filosofia Limitless te identifici si ce te-a facut sa spui ”da” acestui parteneriat?

Acest program este in principal o lupta constanta cu tine insuti! Eu cred ca nu exista limite, ci exista bariere! Eu imi doresc sa fiu Limitless.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.