Interviu cu Raluca Lefevre, antrenor Limitless in Brasov

Raluca provine dintr-o familie de sportivi de performata si a fost dubla campioana nationala la slalom la categoria juniori. Este profesor de educatie fizica si sport cu acte in regula si a profesat timp de trei ani la un liceu din Brasov. Pe langa aceasta diploma, ea mai este antrenor de schi, gimnastica si natatie. Cariera ei de instructor de aerobic a inceput in Franta si a continuat in Romania, ajutand mii de oameni sa faca sport. Sportul, in diversele lui forme, este pasiunea ei, la acesta adaugandu-se calatoriile, lectura, muzica si fetita ei.

Cum ai ajuns sa practici sport si ce te-a motivat sa continui?

M-am nascut intr-o familie de sportivi de performanta. Am inceput sa practic sportul cand eram mica si am continuat, la nivel de performanta, timp de 17 ani. Pentru mine a devenit un mod de viata.

Cat este motivatie si cat este ambitie in practicarea unui sport? Care din cele doua este mai importanta dupa parerea ta?

Consider ca ambele sunt obligatorii in practicarea unui sport. De asemenea, ambele sunt la fel de importante si cred ca functioneaza doar impreuna. Mai cred si ca depinde de fiecare persoana in parte daca este dominanta ambitia sau motivatia.

In cariera ta de antrenor, care este momentul pe care il consideri un succes, un exemplu pe care il dai celor cu care lucrezi?

Cred ca este momentul in care imi dau seama ca antrenamentul devine un mod de viata al clientului, ca impactul asupra lui este cel dorit si ca rezultatele se vad. Momentul in care clientul devine constient de aspectele pozitive pe care sportul le aduce in viata lui atat din punct de vedere fizic, cat si mental.

De ce ar trebui sa ne apucam sa facem sport?

Pentru ca numai prin sport putem avea un corp armonios, o minte sanatoasa si, nu in ultimul rand, putem obtine deprinderi si priceperi motrice. Toate acestea duc la un stil de viata sanatos pe care ni-l dorim toti.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

Sa nu se descurajeze daca nu vad rezultate in timp record – orice exercitiu se invata in timp si are rezultate in timp. Este important sa facem sport in mod regulat daca vrem rezultate si sa gasim un curs sau un sport care sa ne faca placere. Odata obtinute rezultatele dorite, este important sa nu se opreasca din practicarea sportului.

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urat? Cum ai reactionat la acesta din urma?

Feedback-uri bune primesc prin mesajele de multumire din partea clientilor, atat direct, cat si in scris. Feedback-ul negativ este atunci cand un client iese din sala in timpul cursului si accept faptul ca nu pot multumi toti clientii.

Pe repede-nainte, cum arata o zi din viata ta?

Trezirea la ora 6, mic dejun bogat, fug cu copilul la scoala si apoi plec la sala. Daca am timp, fac cumparaturile, iau copilul de la scoala, mancam. In unele zile, duc copilul la activitatile extrascolare (engleza, dans), venim acasa, facem lectii, curatenie, gatim. Apoi un somn scurt de 20 de minute daca am timp. Incerc sa citesc zilnic macar cateva pagini, imi pregatesc cursurile pentru a doua zi la sala daca este nevoie. Luam cina, iar daca am curs seara, ma intorc la sala. Stingerea la ora 23.

Dar planul alimentar pentru o zi activa?

Masa cea mai importanta pentru mine este dimineata. Am nevoie de glucide dimineata. La pranz mananc doar un singur fel, rar pot manca mai mult. Seara incerc sa mananc ceva lejer. Nu tin niciun regim, dar incerc sa mananc sanatos. Beau maximum 1 litru de apa pe zi. Nu am nevoie de mai mult.

Cu ce iti umpli timpul liber?

Citesc, merg la cinema, ascult muzica si, nu in ultimul rand, petrec timpul cu fetita mea.

Daca ar fi sa schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ti-ai recomanda?

Mai multe exercitii de relaxare, sa reusesc sa-mi decontractez masa musculara mai usor.

Spune-ne care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din geanta noastra de sport.

O pereche buna de adidasi, haine de sport, apa, gel de dus, prosop, haine curate.

Care sunt sursele tale de informatie si inspiratie atunci cand e vorba de pregatirea fizica?

Informatia mi-o iau in urma workshop-urilor la care particip, de pe internet sau din carti de specialitate.

Care este urmatorul tau pas in cariera de antrenor?

Imi doresc sa invat cat mai multe lucruri noi si sa obtin rezultate cat mai bune in munca mea cu clientii.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.