Limitless People – Ines Dumitriu

Pe Ines am cunoscut-o prima oară prin intermediul blogului ei. Titlul colțului de Internet unde scrie despre lucrurile care o pasionează nici că ar putea expima mai bine personalitatea pozitivă și foarte implicată care se întrevede din fiecare rând publicat: Ines rocks & she will rock you! Între sala de sport, job și căminul pe care l-a construit pentru noua membră a familiei, Ines găsește timpul să se dedice unor cauze comunitare vitale. Fiind un om de comunicare, are la ea mereu cuvintele potrivite pentru fiecare context și pentru fiecare persoană. Și pentru că orice faptă bună nu rămâne nerăsplătită, iar karma cuvintelor potrivite întotdeauna se întoarce, cei din jurul ei au găsit la rândul lor expresia care o caracterizează perfect: “our limitless inspiration”. And what better day to be inspired by a strong woman & a dedicated mother than the 8th of March?

  1. Ce te-a motivat să devii parte a comunității Limitless? Detaliază-ne momentul în care ai știut că vrei schimbarea pe care programul ți-o putea aduce și ai luat decizia fermă de a te înscrie.

La cinci luni după ce am născut, m-am trezit uitându-mă în oglinda retrovizoare, în timp ce stăteam în parcarea unui hypermarket, mâncând o ciocolată și simțindu-mă vinovată. Plecasem la cumpărături să iau scutece, dulciuri și alte ronțăieli de acest tip pentru că – spuneam eu atunci – numai așa aș fi putut trece cu brio peste nopțile nedormite.

Și cum am aruncat eu un ochi în oglindă, am constatat că mi-au apărut cearcăne dintr-o altă specie: un fel de vânătăi, next level-ul cearcănelor. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, iar paharul meu era deja aproape plin cu replici de tipul „Nu mă mai urc niciodată pe cântar” sau „Dacă un copil înseamnă atâtea kilograme în plus, o să mă gândesc de mai multe ori înainte de al doilea”.

În urma cu câțiva ani am învățat că nimic în viața nu trebuie făcut cu ciudă sau cu ură față de propria persoană, așa că am respirat de câteva ori, m-am calmat și mi-am spus că am nevoie de ceva care să mă ajute să-mi organizez timpul, mesele și stilul de viață; și că mamele sunt și ele oameni și, cu puțin ajutor, își pot pune și ele viața în ordine. Cât de cât.

Nu știu cât de mult credeți voi în puterea Universului și în faptul că fiecare lucru se întâmplă la timpul lui și exact atunci când trebuie. Eu cred în asta. Așa că nu am fost deloc surprinsă, dar m-am umplut de bucurie când, la doar câteva minute de la mica mea cerere trimisă către Univers, am primit un e-mail despre Limitless.

Așa a început marea mea aventură.

  1. Ai mai avut alte încercări de a-ți remodela corpul? Dacă da, ce crezi că lipsit pana acum din acele încercări ca ele să fie unele de success?

Încercările mele de a-mi remodela corpul au apărut în momentul în care mi-a intrat în cap că sunt grasă, adică dintotdeauna. Cele mai vechi amintiri le am de prin școala generală, iar în liceu am ținut Dieta Dietelor inventată de mine: cartofi fierți, biscuiți graham și fulgi de porumb timp de vreo trei luni, combinate cu 1000 de sărituri de coardă zilnic. Habar n-am cum de n-am leșinat niciodată.

Apoi am trecut prin toate tipurile de diete pe care toată lumea le știe și pe la toți pseudo-nutriționiștii ce te ajută să slăbești în timp record, consumând tot felul de prafuri și seruri și alimente deloc compatibile cu stilul tău de viață.

Nu am avut niciodată probleme cu a slăbi, orice strategie implementată a funcționat. Marea provocare era când decideam că sunt suficient de slabă și pot să mă opresc. Dublu, chiar triplu se depunea la loc.

Fluctuațiile de greutate s-au oprit într-o zi, mai exact atunci când am realizat că nimic în lumea asta nu acționează ca un miracol și că Marele Secret este să adopți un alt stil de viață decât cel cu care ești obișnuit. Nu poți spune „Gata, acum sunt slabă” și apoi să-ți faci o tigaie de cartofi prăjiți. Odată cu această realizare, am mai înțeles ceva mult mai important: că asta înseamnă să mă iubesc pe mine însămi.

Așa că am lăsat dietele și m-am concentrat pe a face cunoștință cu mine însămi, fata care reprezintă mult mai mult decât kilogramele indicate de cântar. Am făcut liniște în mine și am renunțat la expresii precum „lupta cu kilogramele”. Am înțeles că nu trebuie să mă lupt cu nimic; că lupta înseamnă violență și că din violență nu iese nimic constructiv. Am înlocuit lupta cu acceptarea și am învățat să acționez cu iubire, nu cu înverșunare. Abia atunci am știut că sunt pregătită să-mi schimb stilul de viață, iar această revelație a coincis cu e-mailul despre Limitless. Așa cum spuneam, nimic în viața asta nu este întâmplător.

  1. Care a fost cea mai mare provocare pe care ai resimțit-o pe parcursul experienței tale în program?

Inițial, am crezut că cea mai mare provocare sunt antrenamentele intense, foarte diferite de orice mai experimentasem eu. La primul antrenament am stat mai mult pe hol, concentrându-mă să nu mă prăbușesc. Dar corpul meu s-a obișnuit treptat, iar antrenamentele s-au transformat în momentele cele mai frumoase ale săptămânii.

Cea mai mare provocare o resimt chiar acum. Se numește platou și este demotivantă, frustrantă, te face să vrei să renunți și să-ți spui de o sută de ori pe zi că n-o să reușești. Însă farmecul programului este că nu ești de unul singur, nu tragi singur de tine și nici nu ești lăsat să-ți plângi de milă prea mult timp. Faptul că am cui să-i trimit mesaje despre stările mele și să primesc încurajări constante îmi face această perioadă mult mai ușoară. Totuși, abia aștept să se termine :).

  1. Pe lângă kilogramele pierdute, simți că Limitless ți-a mai adus și altceva în plus? Ce anume?

Mi-a adus încredere. Toată viața am știut despre mine că nu-mi place sportul, iar acum mă uimesc pe mine însămi de la un antrenament la altul. Când mai apare câte un exercițiu despre care n-aș fi crezut nici într-o mie de ani că îl pot face și mă trezesc făcându-l, ca și cum toată viața m-am antrenat pentru el, crește inima-n mine. Îmi vine să opresc oamenii pe stradă și să le spun că pot face genuflexiuni cu săritură și o sută de fandări doar pe un singur picior (și o altă sută pe celălalt)

Mi-a adus mult entuziasm și drag de sport. În mod constant ajung la concluzia că mi-a oferit oportunitatea de a-i inspira pe alții, luându-mă după numărul de mesaje pe care le primesc. Recent, am fost numită „my limitless inspiration” și din nou a crescut inima-n mine.

  1. Cum ai descrie în 3 cuvinte experiența ta Limitless?

Primele trei cuvinte care îmi vin în minte nu sunt neapărat cele relevante. Este vorba despre una dintre replicile pe care o aud constant în timpul antrenamentelor și pe care abia o aștept: „Încă 10 secunde” :). Dacă ar fi să le aleg pe cele relevante: comunitate, suport, bucurie.

  1. Ce simți că ai câștigat din punct de vedere nutrițional după ce ai urmat programul?

Limitless a adus în viața mea o serie de alimente pe care nu numai că nu le încercasem, dar nici măcar nu știam că există. De departe, marea revelație sunt pseudocerealele pe care am început să le adaug în mai toate mâncărurile. A doua revelație este iaurtul grecesc; Limitless a adus în viața mea bucuria de a consuma un aliment care nu îmi placea pentru simplul fapt că iaurturile sunt mult prea acre pentru mine. Cel de-al treilea lucru este bucuria de a găti și descoperirea că și eu pot să gătesc mâncăruri gustoase.

  1. Ai o masă preferată din alimentațiile Limitless pe care ai găti-o celor dragi?

Aproape toate mesele mele Limitless sunt împărțite cu bebelușul care a ajuns acum la etapa diversificării. Sunt foarte încântată că acest program s-a sincronizat cu introducerea alimentelor solide în viața fetiței mele și că are ocazia să cunoască gusturile mâncărurilor în acest fel. Am avut mari emoții în legătura cu diversificarea pentru că părinții sunt modele pentru copii și, înainte de Limitless, modelul pe care îl vedea copilul nostru era al unei mame care își face rezervă de biscuiți în dulap.

Masa preferată este un mic dejun cu iaurt grecesc, fructe de pădure, fulgi de hrișcă și semințe de chia. Aș găti-o oricând, pentru oricine și nu numai la micul dejun.ines rocks 1

  1. În urma experienței Limitless, care e gândul pe care l-ai transmite tuturor celor care nu sunt împăcați cu ce văd în oglindă?

Să schimbe oglinda. În sala de antrenament este o oglindă foarte mare, încape toată lumea în ea și, atunci când lucrezi cu drag și cu încredere și cu iubire față de tine, oglinda-oglinjoara aceasta are super-puterea de a-ți arăta o altă față a ta: una mult mai frumoasă, mai luminoasă și mai în formă ca oricând.

  1. Dacă tu, cel/cea de acum, ai putea călători în timp și te-ai reîntâlni cu varianta ta de dinainte de a-ți remodela cu succes corpul, ce i-ai spune? Care e gândul pe care i l-ai transmite?

În primul rând, i-aș spune să doneze bomboanele alea de ciocolată și toate pachetele de biscuiți pentru că nu în ele stă răspunsul și pentru că va veni o vreme când va înțelege că o felie de tort înseamnă două sute de genuflexiuni și va regreta zilele în care s-a aprovizionat așa de temeinic :).

I-aș mai spune să aibă răbdare cu ea însăși și încredere că o să reușească și că, orice ar face în momentul acela și orice fel de sentimente ar încerca-o în legătură cu felul în care arată, ele o vor duce către acceptarea de sine și către întâlnirea cu niște oameni minunați în care va găsi tot sprijinul să-și consolideze încrederea în sine.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.