De ce eșuăm în atingerea scopurilor de remodelare corporală?

Obiectivele de remodelare corporală par să ne însoțească indiferent de numărul de kilograme sau de vârstă. Întotdeauna vom încerca să îmbunătățim ceva sau măcar să menținem un rezultat de care suntem mândri, mulțumiți. Însă reușim de fiecare dată să atingem acest obiectiv? Din păcate, în multe situații răspunsul este nu. Iata câteva dintre motivele pe care le invocăm cu ușurință pentru a ne justifica:

 1. Dăm vina pe alții.

Suntem rezultatul propriilor acțiuni și fiecare persoană decide în dreptul ei pe ce traiectorie se înscrie ca urmare a unor decizii. Pe scurt, singura persoană responsabilă pentru calitatea propriei vieți ești TU. Primul pas pentru a reuși în atingerea scopurilor de remodelare corporală este acela de a ne asuma responsabilitatea, de a evita să ne mai plângem și de a nu mai da vina pe alții. Dacă o vom face în continuare, vom acumula frustrări, iar rezultatul final va rămâne neschimbat. Noi am creat condițiile actuale și tot noi le putem desființa sau recrea.

 1. Scuze și iar scuze

Așa cum este atât de ușor să dăm vina pe alții, la fel de ușor este să găsim scuze. Printre cele mai des invocate motive se numără lipsa timpului, stresul, tentațiile sau viața de familie acaparată de prezența copiilor. Toate acestea nu fac decât să ne paralizeze, să ne încetinească și chiar oprească drumul către atingerea obiectivelor. Toți ne aflăm într-una sau mai multe dintre situațiile de mai sus. Este decizia noastră ce alegem, însă trebuie să fim conștienți că fiecare alegere presupune și asumarea consecințelor.

 1. Lipsa unui obiectiv clar și bine definit și o intenție reală

Vreau să arăt și eu ca acea vedetă, sau vreau să arăt și eu ca antrenorul meu, vreau și eu să fiu atât de slabă. Acestea pot fi obietive reale dacă facem toate acele demersuri necesare și suntem dispuși să depunem eforturi similare cu ale persoanelor cu care dorim să semănăm. Este sănătos, atât mental, cat și fizic să ne stabilim niște obiective realizabile, care să ne facă să ne simțim bine cu noi și care să țină cont de stilul nostru de viață. Este greu de comparat ritmul unui antrenor meu care își petrece întreaga zi în sala de sport cu stilul de viață al celor care sunt nevoiți să stea cel puțin 8 ore pe zi la birou, pe scaun.

Alege potrivit și nu vei fi dezamagit!

 1. Stabilirea unui obiectiv realist

Învată să te motivezi singur! Poți face asta cu ușurință făcându-ți un plan de atingere a obiectivului final prin parcurgerea mai multor etape și îndeplinirea unor obiective mai mici, dar importante pentru realizarea scopului final.

De exemplu, obiectivul tău este să slăbești 20 kg. Dacă doar pe acesta îl vei urmări, de fiecare dată când te vei cântări și vei vedea o altă cifră te vei gândi cât mai ai până la atingerea lui. Recomandarea este aceea de a stabili obiective pe termen scurt care te vor ajuta și te vor motiva . Spune-ți că pentru săptămâna următoare îți dorești să slăbești 2 cm în talie, următoarea săptămână să poți intra în blugii pe care îi purtai acum 2 luni, săptămâna următoare să poți purta bluza de acum 1 an și așa mai departe. Nu-ți stabili un număr. Stabilește-ți o intenție reală care poate fi atinsă curând. Poate nici nu-ți vei mai dori acele – 20 kg. poate vei dori doar să-ți placă de tine și să te simți bine cu tine, să fii sănătoasă, bucurându-te de un stil de viață sănătos.

 1. Lipsa rezultatelor imediate

De aceea ți-am recomandat mai devreme să-ți stabilești obiective mici pentru a ajunge la obectivul final. Pentru că demotivarea oprește, pe când motivarea te face să înaintezi și îți facilitează găsirea resurselor necesare pentru a merge mai departe.

do-something-today

 1. Nu ești pregătit pentru schimbare

Vrem, putem, dar nu o facem. O situație des întâlnită. Orice aș spune eu sau oricine altcineva nu te va face să iei o decizie de schimbare sau să-ți creezi un plan de acțiune pentru un obiectiv dezirabil. Atâta timp cât toate cele de mai sus vor apărea și vor fi scuze în viața ta, înseamnă că nu ești pregătit de schimbare, de acțiune. Când vei fi, vei ști. Vei îndepărta toate obstacolele și vei găsi toate mijloacele necesare pentru a-ți îndeplini dorința.

Când :

 • Îți vei seta corespunzător prioritățile (nu renunți la tine sub pretextul preocupării față de ceilalți);
 • Îți vei calcula corespunzător timpul (poți face mișcare integrâd această activitate în activitatea familiei; puteți merge în parc împreună cu bicicleta sau cu rolele, puteți merge la tenis sau la înot. De asemenea, gătitul împreună ar putea fi o activitate distractivă și sănătoasă);
 • Vei acționa efectiv și nu vei mai aștepta începutul de săptămână sau începutul unei noi zile ca să îți demarezi proiectul;
 • Vei fi determinat și nu vei mai ceda tentațiilor din jur;
 • Nu vei renunța la cel mai mic eșec temporar;
 • Te vei recompensa culinar cu moderație si nu în mod constant;

abia atunci vei reuși, abia atunci vei fi pregătit de schimbare și de tot ce presupune ea.

Ia-ți un partener care să te susțină în urmarea planului și în atingerea obiectivelor și fii ceea ce vrei să fii! Nu e ușor! Keep in mind: tu controlezi totul! Asumă-ți și aplică! Acționează!

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.