Hainele îmi arată schimbarea

Se împlinesc două luni de când am început călătoria alături de Limitless. E vorba de opt săptămâni pline de antrenamente și febră musculară. Deja m-am obișnuit cu acest nou stil de viață: febra musculară, la pachet cu multe rețete noi și combinații alimentare drăguțe și savuroase. Spre exemplu, v-ați fi gândit că un avocado combinat cu pudră de roșcove ar putea fi un desert genial? Deși nu mă încânta, am urmat sfatul lui Radu și am încercat această rețetă! Chiar și acum, simpla evocare a acestei gustări parcă umple camera de un miros îmbietor de cremă de prăjituri.

Și nu e doar descoperirea savorii unor noi gusturi sănătoase. După primele trei săptămâni, am observat că îmi pot scoate inelele de pe degete – un semn magnific care îmi spunea că încep să mă „dezumflu”. Sunt o fire ambițioasă, așa că nu ar fi prima dată când aș da jos 20 de kg, dar din suflet mi-aș dori să fie ultima.

Îmi este dificil uneori să-mi găsesc motivația. Pentru fiecare dintre noi e atât de diferită și reacționăm variat la impulsurile date de antrenori. Dacă antrenorul vine alături de mine și facem împreună exercițiul, îmi arată că împreună reușim. În plus, când mă uit în ochii colegelor mele știu că ne este la fel de greu, că facem asta împreună și că vom duce la capăt exercițiul pentru că PUTEM.

Probabil cel mai intens moment este și cel care a reușit să îmi schimbe complet starea în urma unei perioade pline, cu încercări emoționale mari și cu multe frustrări acumulate. La finalul unei astfel de zile, simțeam că sunt pe punctul de a izbucni în plâns. Dar nu era momentul, căci tocmai mă îndreptam către sala de antrenament. M-am abținut, am lucrat cât am putut, n-am zâmbit deloc. Emilia mi-a simțit energia negativă, o intuiție pe care i-am confirmat-o sugerând în glumă să dăm în sacul de box la final. Se terminase ora și toți credeam că ne adunăm să plecăm acasă. „Anca, hai în față”, mi-a zis Emilia, exemplificându-mi cum se lovește cu piciorul în sac. Am început să dau. Îmi treceau prin minte ca un fulger toate problemele, TOT. Le snopeam în bătaie plângând. Parcă cineva îmi apăsase un buton de play. În acele momente, adrenalina mi-a atins fiecare celulă din corp, iar plânsul m-a calmat. La final, Emilia m-a strâns în brațe și m-a întrebat dacă sunt bine. Eu gâfâiam și abia puteam să-mi revin cu respirația, dar sincronizarea ei cu starea mea de spirit a fost perfectă.

De ce vreau să slăbesc? Mulți dintre noi alegem motivații urgente și imediate, de obicei prea greu de atins. Am de slăbit pentru întâlnirea de 10 ani, pentru nunta fratelui meu, pentru o petrecere de 8 martie sau alte ocazii speciale. Acestea sunt obiective fără profunzime. Le-am încercat pe toate. Câteodată reușeam să ajung la numărul dorit de kilograme. Alteori nu, iar asta făcea pierderea cu atât mai greu de înfruntat.

Ce s-a schimbat? Alături de Limitless, am ales obiectivul unei vieți sănătoase, cu o organizare atentă a meselor și o viață mai activă. Am ales să slăbesc pentru a fi sanatoasă, pentru a-mi trece durerea de spate, pentru a-mi recăpăta energia, pentru a fi vioaie și plină de viață.

Sunt două luni în care am descoperit noi gusturi și am început să-mi doresc enorm să revin la savori cât mai naturale și mai puțin procesate. Pauza aceasta de la alimentele nesănătoase cu care am fost obișnuită e începutul unui proces de educare gustului. Da, și el se poate educa. Spre exemplu, am fost surprinsă să descopăr că o porție de paste care înainte m-ar fi încântat acum nu-mi mai spune nimic. M-am bucurat să observ cum propriul meu corp m-a îndrumat să iau deciziile sănătoase pentru mine.

Până acum însă n-am menționat partea cea mai bună. Aceea că hainele vor să-ți confirme și ele schimbarea. De la nr. 44, am început să iau iau la cabina de probă nr. 42. Dar toți pantalonii aceia cu prea mult elastan păreau să aibă o problemă și nu așezau deloc cum „trebuie” pe mine. De fapt, problema era că aveam nevoie de un număr mai mic: trecusem la nr. 40!

DOUĂ numere?! Da, da, două numere în mai puțin de două luni. Așadar, uneori nu kilogramele sunt unitatea de măsură pentru progres, ci hainele sunt cele care îți spun clar că ești pe drumul cel bun.

 Anca este membră a comunității Limitless Cluj.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.