Limitless people – Airine Axinte Anca

Anca este antrenor Limitless în Timișoara și mărturisește că și-a descoperit pasiunea pentru fitness dintr-o întâmplare, însă asta nu a împiedicat-o să o apuce pe un drum complet necunoscut și să facă dintr-o plăcere o meserie pe care o poate împărtăși cu ceilalți.  Definind succesul ca o activitate continuă la care este nevoie să lucrezi zi de zi, nu se eschiveaza niciodată din fața unei noi provocări pe care o acceptă întotdeauna cu zâmbetul pe buze.

Pasionată de călătorii, încearcă să facă din fiecare experiență cu care se confruntă o amintire memorabilă. Spune despre ea că este un spirit solar și că cea mai mare satisfacție a meseriei de antrenor este zambetul clienților mulțumiți.

Cum ai ajuns să practici sport și ce te-a motivat să continui?

Am început să frecventez sălile de fitness și aerobic după 20 de ani, iar experiența m-a încântat atât de mult încât am decis să urmez un curs în domeniu. De câțiva ani sunt instructor, iar motivația mea constantă este legată de modul în care mă simt după fiecare oră de sport, foarte happy.

Cât este motivație și cât este ambiție în practicarea unui sport? Care din cele două este mai importantă după părerea ta?

Motivația mă ajută să fiu constantă în ceea ce fac și să nu mă las doborâtă de oboseală sau de vreo problemă personală. În plus, sportul mă echilibrează și mă ajută foarte mult psihic. Ambiția este cea care mă determină să aspir la mai mult, să muncesc mai mult, să învăț mai mult în practicarea sportului. Ele merg mână în mână, dar consider că este nevoie de 5 % în plus ambiție.

În cariera ta de antrenor, care este momentul pe care îl consideri un succes, un exemplu pe care îl dai celor cu care lucrezi?

Nu cred că succesul poate fi izolat într-o singură experiență, ci mai degrabă consider că este o stare continuă pe care o creezi zi de zi. Pentru mine succesul se construiește în fiecare moment în care clienții îmi spun că vin la clasele mele cu plăcere și atunci când îi simt încantați de antrenamente.

De ce ar trebui să ne apucăm să facem sport?

Dincolo de sănătatea fizică, sportul e o modalitate de a ne menține mereu tineri și energici. Nu e vorba doar de beneficiile pe care le aduce corpului nostru, ci și de o stare de spirit îmbunătățită.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

  • Să faca sport constant pentru că doar așa apar rezultatele;
  • Să fie atenți la alimentație;
  • Să își găsească motivația chiar și în cele mai mărunte lucruri pe care poate doar ei le remarcă;
  • Să aibe răbdare cu ei și să își înțeleagă modul în care reacționează corpul la dietă și sport;
  • Să aleagă acele tipuri de antrenamente care îi dau o stare generală de bine, să vină cu drag la sală;

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urât? Cum ai reacționat la acesta din urmă?

Cel mai bun feedback este când clienții îmi spun că vin la mine de plăcere. In general nu am primit feedback negativ face to face, dar mai sunt clienți care nu pot executa anumite exerciții și se frustrează puțin. În acele momente încerc să îi motivez, să le arăt că limitele sunt în primul rând o barieră mentală și să le dau sfaturi cât mai practice.

Pe repede-nainte, cum arată o zi din viața ta?

Mă trezesc dimineața și fug la lucru până la ora 17.30 la jobul de zi, apoi mă duc acasă să mă odihnesc puțin, după care mă duc la sală, apoi vin acasă și mă relaxez.

Dar planul alimentar pentru o zi activă?

Mănânc cât mai sănătos și evit produsele ce conțin gluten. Dacă am mai multe antrenamente într-o anumită perioadă am dieta hipercalorică așa încât să nu pierd masă musculară.

Cu ce îți umpli timpul liber?

Îmi petrec timpul cu familia, prietenii și încerc să plec cât de des pot peste weekend pentru a-mi încărca bateriile.

Dacă ar fi să schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ți-ai recomanda?

Mi-ar plăcea să am mai multă forță, dar deja lucrez la sta.

Spune-ne care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui să lipsească din geanta noastră de sport.

  • Echipamentul de sport;
  • Produsele de igienă;
  • Prosopul;
  • Apa;
  • Mănușile de sală dacă se lucrează cu greutăți;

 Care sunt sunt sursele tale de informație și inspirație atunci când e vorba de pregătirea fizică?

Site-uri de specialitate, convenții, cursuri și workshopuri, Facebook.

Care este următorul tău pas în cariera de antrenor?

Mi-ar plăcea să învăț cât mai mult și să mă dezvolt ca sportivă, tocmai de aceea experiența din cadrul Limitless este una atât de utilă.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.