LIMITLESS Talks #1 – Interese comerciale, profit, studii științifice și alegeri nutriționale corecte

Welcome la primul articol din noua serie lunară, în care vă vom scrie despre câteva din lecturile noastre recente și părerea pe care o avem despre fiecare subiect în parte. Ne-am propus să scriem seria de articole lunare Limitless Talks pentru aceia dintre voi, care odată cu remodelarea felului în care arată, își doresc să devină și mai informați, mai bine educați în materie de nutriție și antrenament și mai ales mai conștienți de fiecare dintre alegerile de stil de viață pe care le fac.

1. Unul din speechurile noastre TED favorite e cel al lui AJ Jacobs, care timp de un an a aplicat toate sfaturile de stil de viață sănătos care i-au căzut la îndemână. Rezultatele acestui experiment ne-au reamintit încă o dată că cea mai prețioasă abilitate pentru a-ți putea construi un corp în formă și sănătos nu este forța mușchilor și poate nici măcar accesul la cele mai sănătoase cu putință alimente, ci capacitatea de a discerne între informațiile credibile, reale și care se potrivesc corpului nostru de cele superficiale, neadevărate sau care pur și simplu nu se mulează pe nevoile noastre.

2. Articolul din New York Times care ne-a atras atenția este How the sugar industry shifted blame on fat ,care reia obiectiv și bazându-se pe fapte, date și dovezi, o temă mult discutată în ultimii ani în cercurile wellness internaționale. Mai multe voci susțin, destul de convingător, că lideri din lumea de business au deraiat conștient și intenționat discuția dinspre nocivitatea zaharurilor, către o presupusă nocivitate a grăsimilor din alimentația noastră zilnică.

Motivația lor? Faptul că industriile alimentare care vând produse bogate în zahăr și derivatele sau înlocuitorii lui sunt mult mai profitabile decât vânzarea alimentelor cu un procente mai mici de zahăr dar mai mari de grăsimi. Rezultatul acestei strategii internaționale a fost împământarea percepției că dietele low-fat sunt mai sănătate decât o alimentație cu proporții armonioase de grăsimi, proteine și zaharuri. Percepție care s-a tradus, pe lângă altele, și în inventarea categoriei de alimente low-fat, a căror costuri de producție sunt considerabil mai mici și deci produc un profit substanțial mai mare. Găsiți articolul aici.

3. O primă recomandare de lectură LIMITLESS este cartea lui Denise Minger, ‘Death by Food Pyramid’. În carte autoarea atinge mai multe subiecte nutriționale populare cum ar fi Studiul China (aici un alt articol interesant chiar pe această temă), care sunt și cum recunoaștem un studiu științific credibil, cum se face că același fapt nutrițional poate fi complet confirmat într-un studiu nutrițional și infirmat într-un altul. De la prima și până la ultima copertă Denise face o analiză lucidă și completă a felului în care interesele comerciale sau politice sunt influențe puternice a ce ajungem să punem zilnic în farfurie. În România cartea poate fi comandată și livrată de aici.

4. Și pentru că seria de Limitless Talks de astăzi a fost aproape complet dedicată exercițiului de a alege cât mai corect grâul de neghină, din zecile de informații despre nutriție și antrenament care ajung zilnic sub ochii noștri, vă recomandăm examine.comSite-ul este un instrument online a cărui miză declarată este să ofere informație obiectivă, dovedită științific și netrunchiată despre suplimentele alimentare.

Pe lângă informațiile obiective despre cum, când, în ce doze trebuie administrat un supliment, care sunt beneficiile lui asupra stării de sănătate, Examine oferă pentru fiecare supliment și un Human Effect Matrix, adică un sumar care enumeră fiecare beneficiu promovat pentru un supliment și menționează cât de puternice sunt dovezile științifice că acel efect asupra corpului ar fi unul real și nu doar un placebo, sau un merit al campaniei de PR. Găsiți site-ul aici.

Să fim sănătoși și să alegem înțelept pe cine alegem să credem înainte să ne facem cumpărăturile de final de săptămână!

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.