Interviu cu Daniel Doroftea, antrenor Limitless in Iasi

Daniel spune despre el ca a inceput sa joace fotbal imediat dupa ce a invatat sa mearga in picioare. In liceu a renuntat la fotbal, dar a descoperit sala de forta si fitness-ul in primul an la Facultatea de Educatie Fizica si Sport Iasi, specializarea Educatie Fizica si Sportiva. Ii place sa lucreze cu oamenii, sa ii motiveze in atingerea rezultatelor si s-a axat pe antrenamentele de grup.
daniel-d-procesata-2Cum ai ajuns sa practici sport si ce te-a motivat sa continui?

Am inceput sa joc fotbal probabil imediat dupa ce am invatat sa merg si am avut contact cu mingea. 🙂 A continuat sa joc pana in liceu, dupa care m-am reorientat. In primul an de facultate am frecventat constant sala de forta (nu am ramas doar cu frecventatul, chiar am si lucrat), prima mea vizita acolo a fost chiar in prima zi. Dupa mai bine de un an de antrenamente de forta, am inceput sa descopar activitatile de fitness (exercitii in circuit, cu partener, pliometrice etc.), iar mai tarziu antrenamentele de grup.

Imi place sa lucrez cu oamenii si m-am axat cel mai mult pe antrenamentele de grup, m-am specializat in diferite programe, iar in cei patru ani de cand lucrez profesionist am tinut o varietate mare de activitati: Kangoo Jumps, Tae Bo, Khai Bo, Rebound, Bosu, Step Aerobic, Pilates, Circuit Training, Cardio Boxing.

Sunt pasionat de ceea ce fac si ma bucur ca am fost inspirat sa aleg o cariera in acest domeniu. Motivatia a venit din rezultatele obtinute si din interactiunea cu persoanele cu care colaborez.

Cat este motivatie si cat este ambitie in practicarea unui sport? Care din cele doua este mai importanta dupa parerea ta?

Din punctul meu de vedere, ambitia este putin mai importanta decat motivatia. Ambitia poate fi legata de obiectivul final, in timp ce motivatia este data de etapele care duc la indeplinirea acestuia.

In cariera ta de antrenor, care este momentul pe care il consideri un succes, un exemplu pe care il dai celor cu care lucrezi?

Succesul cel mai mare cred ca este reprezentat de trecerea de la postura de angajat la cea de liber profesionist. Dupa acest moment lucrurile au avansat foarte repede.

De ce ar trebui sa ne apucam sa facem sport?

Pentru a obtine un organism sanatos si un corp frumos.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

  • Sa fie consecventi;
  • Sa dea 100% la antrenament;
  • Sa se tina de planul alimentar;
  • Sa isi stabileasca obiective realizabile pentru perioade mai scurte de timp;
  • Sa isi aminteasca obiectivul care i-a motivat sa inceapa atunci cand intampina dificultati.

Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urat? Cum ai reactionat la acesta din urma?

Unul din cele mai bune feedback-uri este acesta: ”Mi-a placut dintotdeauna sa fiu in forma, sa arat bine si sa fac miscare si am ales diferite activitati in acest sens – inclusiv, atunci cand nu puteam merge la sala, mergeam pe jos ore intregi ca sa compensez cumva. Anul trecut am decis ca vreau sa ma tin serios de un program bine structurat si sa lucrez intens – asa, din referinta in referinta, am ajuns la tine. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere – un concept in care eu chiar nu cred, dar in acest caz nu gasesc o definitie mai potrivita. Cand vin la orele tale, efectiv simt ca plutesc, plec odihnita psihic si plina de energie fizic. Acum stiu ca am trei ore ale mele pe saptamana in care imi golesc mintea si ma simt extraordinar in pielea mea. Si, bonus, dupa exercitiile intense la saltea ma simt mai slaba. 🙂 Poate aparent fara legatura cu activitatea aceasta – dar eu zic ca exista o legatura – pot sa-ti spun ca te admir mult ca om, nu doar ca instructor, si ca esti un exemplu de urmat. Felicitari tie si felicitari parintilor care te-au crescut si educat astfel. Mi-as dori ca si fiul meu sa creasca la fel de frumos.”

Cel mai urat feedback l-am primit la antrenamentele personale de la o doamna care isi dorea sa slabeasca. Mi-a reprosat ca exercitiile sunt prea grele, ea dorind sa se relaxeze la antrenament. Nu ma asteptam la o astfel de reactie pentru ca, inainte de a incepe antrenamentele, am avut o discutie si i-am explicat ce implica acest proces daca vrea sa slabeasca.

Pe repede-nainte, cum arata o zi din viata ta?

Incep ziua cu antrenamentele personale de la 08:00 la 12:30, dupa amiaza imi rezerv timp pentru antrenamentul meu de forta, iar de la ora 18:00 incep programul orelor de grup. Pentru ca mai am si alte sarcini in afara celor de instructor, de cele mai multe ori, ajung acasa in jurul orei 23:00.

Dar planul alimentar pentru o zi activa?

Mic dejun: 3 oua fierte, 50 g masline, 2 felii de paine cu unt de arahide, 50 g mozzarella, 2 rosii

Gustare: 2 banane

Gustare 2: 2 banane

Dupa antrenamentul de forta: Shake proteic

Pranz: Ciorba de perisoare, piure de cartofi cu 2 pulpe de pui la cuptor, ardei capia si 2 castraveti

Gustare: Smoothie din ananas si kiwi

Cina: Piept de pui la gratar, pilaf de orez si ciuperci la cuptor.

Cu ce iti umpli timpul liber?

Cititul este o activitate zilnica (o medie de 30 minute/zi) prin care ma deconectez. Ocazional urmaresc filme sau documentare, iar in functie de sezon imi rezerv timp pentru activitati precum inot, schi, patinaj, plimbari cu rolele sau bicicleta.

Daca ar fi sa schimbi ceva la tine din punct de vedere al formei fizice, ce ti-ai recomanda?

Am inceput o schimbare in urma cu aproximativ un an si patru luni si de atunci sunt de neclintit in drumul meu spre o forma fizica mai buna. 🙂

Care sunt cele 5 lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din geanta noastra de sport?

  • Echipament sportiv
  • Apa
  • Prosop
  • iPod cu muzica pentru antrenament.
  • Deodorant.

Care sunt sunt sursele tale de informatie si inspiratie atunci cand e vorba de pregatirea fizica?

Am cativa autori in ale caror carti gasesc mereu raspusnuri la intrebarile mele. Acestea sunt: ”Superft” de Serban Damian, ”Teoria si metodica antrenamentului sportiv” de T. O. Bompa, ”Physiology of sport and exercise” de J. H. Wilmore, ”Practical fitness testing” de M. Coulson, ”Stretching oriunde si oricand” de B. Anderson, ”Culturism: intretinere si competitie” de M. Chirazi si ”Igiena si control medical in sport” de P. Drosescu. Lor li se adauga revista Men`s Health pe care o citesc numar de numar si internetul unde pot urmari ce fac atletii si antrenorii renumiti.

Care este urmatorul tau pas in cariera de antrenor?

Detinerea propriei sali de fitness.

Owner & Founder Fondatorul Limitless, Andra este creierul dar am spune mai ales inima din spatele dezvoltării programului Limitless dar și a comunității Reset.

Sorry, the comment form is closed at this time.

home-transformari

Transformari

Programele limitless schimba in bine corpul si spiritul. Dar mai ales perceptia despre sine.

Reusitele altora
home-povesti

Povesti

Motivatie si inspiratie. De la nutritionisti, psihologi, antrenori sau simpli oameni extraordinari.

Blog
home-transformatori

Transformatori

In filmul de transformare a vietii tale, limitless este regizorul, iar tu este vedeta.

Action

Incepe azi.

Completeaza formularul si vei fi contactat pentru a programa o vizita si a incepe experienta limitless in orasul tau.